Algemeen nieuws
Fennie Kort in de bloemetjes gezet
Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van De Loozangers op 16 februari jl. werd Fennie Kort uit Zweeloo in de bloemetjes gezet in verband met het feit, dat ze reeds 25 jaar lid van het koor is. Fennie is sopraan en met name bij deze partij is het koor op zoek naar nieuwe leden. Natuurlijk zijn bij de andere partijen nieuwe leden ook van harte welkom !
De Loozangers neemt op 10 april a.s. mee aan de zangersdag in de Tamboer te Hoogeveen. Enige aanvulling bij de sopranen bij dit optreden is zeer gewenst. Dus, bent U sopraan en wilt U niet officieel lid worden, maar wel gedurende een kortere periode mee zingen, dan is dit een kans. Het koor repeteert elke dinsdagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in De Spil.
Lees meer...
 
Familie Musakadic : 'Aalden is nu ons thuis'

Sifeta Musakadic en haar zoons Vedad en Faris en dochter Aida beleefden in de zomer van 2009 een onvergetelijke vakantie. Het hechte gezin uit Aalden vierde ruim een maand lang vakantie in Sarajevo. De stad waar hun leven begon en waar ze nog elke dag in gedachten aanwezig zijn. In Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië Herzegovina, sloten ze tijdens hun bezoek familieleden en vrienden na jaren weer in hun armen. Tijdens de vakantie werden herinneringen opgehaald.
Lees meer...
 
Ton de Rooy is een druk baasje

Wat is uw leeftijd en wat is uw beroep? "Ik ben in 1945 geboren en woonde in Wijk bij Duurstede, in 1980 ben ik naar Drenthe verhuisd. Ik heb een dochter van 30 jaar en een vriendin met drie kinderen en vijf heerlijke kleinkinderen. Ik heb 45 jaar in de bouw gewerkt als onderhoudstimmerman. Nu ik al vijf jaar met de vut ben, heb ik het eigenlijk alleen maar drukker gekregen, dat heb ik echter zelf in de hand."

Lees meer...
 
Trots WJD krijgt Vrijwilligersprijs

'Jullie tonen het belang van vrijwilligerswerk aan en houden daarmee mede de samenleving draaiende.' Wijze woorden van staatssecretaris Jack de Vries van Defensie bij de uitreiking van de eerste CDA Coevorden vrijwilligersprijs aan de stichting Werkgroep Jongerendag (WJD). De organisatoren van het Sweelpop Festival kregen een bokaal als steun in de rug en waren zeer vereerd met de benoeming. De partij reikt de prijs vanaf heden jaarlijks uit aan een instantie of groep die zich in de gemeente sterk inzet voor vrijwilligerswerk.

Lees meer...
 
Derkje de Groot spreekt én schrijft uitmuntend Drents

Derkje de Groot spreekt en schrijft het Drents dialect op vloeiende wijze. In 2009 wist de inwoonster van Zweeloo zelfs het fameuze Drents Dictee op haar naam te schrijven. De nummer twee van 2008 maakte vorig jaar in het dictee in het Sliener dialect slechts acht fouten. Daarmee stak Derkje met kop en schouders uit boven het gemiddelde van 33 fouten. Dicteeschrijver en voorlezer Harm Dijkstra gebruikte de rijmvorm en veel oud-Drentse woorden in zijn tekst 'Aandere wereld'.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 Volgende > Einde >>

Pagina 384 van 399

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Mieke Brinkhuis uit Aalden wilde zwaluwen graag te hulp schieten ...

...maar veelbelovend project staat in de ijskast. Mieke Brinkhuis lanceerde in 2020 het plan om een huiszwaluwentil in het dorp te plaatsen. “Het gaat niet zo goed met de zwa...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Achter vergane glorie bloeit iets heel moois op

Bouw zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen op voormalig Auto Mekkes-terrein in voorjaar 2022 van start. Aalden is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker....

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Uitbreiding ambulancezorg vanuit locatie Zweeloo

UMCG Ambulancezorg heeft de diensten van de ambulancepost in Zweeloo - die sinds 2020  gehuisvest is naast de brandweerkazerne - aanzienlijk uitgebreid. “We zijn hier gestart met een avonddienst van 15:...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto