Algemeen nieuws
Van theeschenkerij Meppen naar theeschenkerij de Lindebloesem

Een gesprek in Meppen met Agnes en Jan Tienstra en Esther Tapken over de theeschenkerij. In het etablissement, want ten tijde van het gesprek was het, nog steeds, geen zomer.
De Theeschenkerij en het terras staan nog op dezelfde plek, prominent in het zicht, komend vanaf Aalden.

Lees meer...
 
Eindfase realisatie nieuw schoolplein basisschool De Schutse nadert

Het nieuwe schoolplein van cbs De Schutse nadert de voltooiing. In de afgelopen weken is er door vrijwilligers weer hard gewerkt. De pomp is geslagen en gemonteerd! Grote keien en stenen zijn opgehaald bij dorpsgenoten, die onderdeel gaan uitmaken van de waterpartij en het plein.

Lees meer...
 
Ouderen genieten van oud-Hollandse spelletjes

Bij woonzorgcentrum De Korenhof waren donderdagmiddag - onder een strak blauwe lucht  - allerlei oud-Hollandse spelletjes te doen. De organisatie ervan was in handen van vier studenten van de Stenden Hogeschool uit Emmen.

Lees meer...
 
Huttenbouwdag voor jeugd willen we weer in ere herstellen
Jaren geleden vond 'ie voor het laatst plaats: een huttenbouwdag voor de jeugd uit de Zweeler dorpen. Als sluitstuk van de zomervakantie. Een initiatiefgroep uit de dorpen wil het huttenbouwen nieuw leven inblazen en hoopt op voldoende animo.
Lees meer...
 
Jubilarissen Vrouwen van Nu afd. Zweeloo gehuldigd

Tiny Kuipers, Willy Scheltens, Iskje van der Velde en Lies Nijenbanning zijn afgelopen vrijdag gehuldigd voor hun respectievelijk 55- en 50-jarig lidmaatschap van Vrouwen van Nu, afdeling Zweeloo. Dat gebeurde aan de voet van de Jantina Hellingmolen in Aalden.

Lees meer...
 
Hangende bloembakken zorgen ...

... voor verbinding tussen Aalden en Zweeloo. Vorig jaar zag Mientje Harmsen de bloembakken aan de lantaarnpalen in Aalden hangen. Ze vond het mooi en fleurig staan en dacht het goed te kunnen gebruiken om de verbinding tussen de twee dorpen Aalden en Zweeloo te laten zien.

Lees meer...
 
NL Doet

Een mooi en opgeknapt Korenhofplein met dank aan de vrijwilligers van NL Doet. Afgelopen zaterdag waren in Aalden en omstreken vrijwilligers op de been in het kader van NL Doet. Bij de Korenhof was een klusclubje fanatiek in de weer. Het leverde een fraai en fleurig Korenhofplein op.

Lees meer...
 
Demontabele ren geplaatst in dierenkampje Zweeloo.

Woensdag 12 mei was het dan zo ver: de demontabele ren is geplaatst in het dierenkampje Zweeloo. Met een klein groepje vrijwilligers is het bouwpakket in elkaar gezet. Dat bleek een peulenschil te zijn, want binnen anderhalf uur stond hij geheel gemonteerd op zijn plek.

Lees meer...
 
Vreemde vogels struinen rond in de Vogelkijkhut…..
De eind 2018 geopende vogelkijkhut - achter op de Aelder Esch in Aalden - is voor velen inmiddels een markante plek geworden. Er worden de meest uiteenlopende vogels geobserveerd en de laatste tijd ook behoorlijk vreemde vogels……..
Lees meer...
 
Niet maaien, maar zaaien ...

  ... werpt zijn vruchten af in berm Barkmeerweg Meppen. “Dit is een prachtig voorbeeld hoe we de natuur kunnen redden”. Stichting Bloeiend Landschap in Coevorden zet zich sinds jaar en dag in voor een ecologisch bermbeheer.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Pagina 11 van 200

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Anne van der Bijl nieuwe eigenaar woonzorglocatie in Wezup

“Huize Wezup brengt Zorg en Welzijn samen” Anne van der Bijl is vanaf 1 november 2021 de nieuwe eigenaar van Huize Wezup. Al jaren had de 43-jarige inwoner van Leeuwarden de dro...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder

Mieke Brinkhuis uit Aalden wilde zwaluwen graag te hulp schieten ...

...maar veelbelovend project staat in de ijskast. Mieke Brinkhuis lanceerde in 2020 het plan om een huiszwaluwentil in het dorp te plaatsen. “Het gaat niet zo goed met de zwa...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Achter vergane glorie bloeit iets heel moois op

Bouw zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen op voormalig Auto Mekkes-terrein in voorjaar 2022 van start. Aalden is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker....

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto