Algemeen nieuws
Veel belangstelling Open Dag Aeldermeent

Voor wie het nog niet wist kon het afgelopen woensdag tijdens de Open Dag met eigen ogen aanschouwen: De Aeldermeent is een schitterend multifunctioneel gebouw.  Het onderwijs is op een effectieve manier met een aantal andere functies gecombineerd. Zo is de bibliotheek, de sportzaal en de kinderopvang erin ondergebracht.

Lees meer...
 
Dorpshuis van vitaal belang

Lute Slomp heeft zijn hart verpand aan het dorpshuis 'd Oale Schoelstee in Wezuperbrug. Eerst was Slomp meer dan 15 jaar als beheerder actief en sinds vorig jaar is de 52-jarige inwoner van Wezuperbrug als penningmeester aan Stichting Dorpshuis 'd Oale Schoelstee verbonden. Samen met acht mede-bestuursleden wordt er door hem hard gewerkt om het dorpshuis te behouden. 'Dankzij de inzet van de vrijwilligers en de zelfwerkzaamheid is er een gezonde basis voor de toekomst gelegd. De exploitatie van het gebouw voor nu en in de toekomst staat goed op de rails.'
Lees meer...
 
Slenderen in Meppen

Marijke Vissers van MARON Bewegingstudio Meppen opent de deuren:

'Slenderen is een weldaad voor lichaam en geest'

MEPPEN - Donderdagavond 4 maart a.s. vanaf 19.30 uur en vrijdag 5 maart a.s. de gehele dag houdt Marijke Vissers in MARON Bewegingstudio MEPPEN een Open Dag. Iedere belangstellende kan dan GRATIS een uur kennismaken met ‘slenderen’. Dit bewegingsconcept is een weldaad voor lichaam en geest.

 

Lees meer...
 
Kindercarnaval in Zweeloo

 

Afgelopen woensdag organiseerde de Werkgroep Vakantie-activiteiten voor de eerste keer een kindercarnaval voor de lagere schoolkinderen in jeugdsoos De Boei. Medewerkers van de soos waren Prins Carnaval en hielpen een handje. Het was een kleurig dansfeest en de leukste verkleedde jongen en meisje kregen de titel prins en prinses Carnaval en een bioscoopbon. Voor de onderbouw waren het MICHAEL JACKSON en PIPPI LANGKOUS. Voor de bovenbouw waren dat de ZWERVER MET DE FLES en het STERRENBRILMEISJE. De prijzen werden ook uitgereikt door de heren prins Carnaval. Aan iedereen nog een grote ALAAF ! ! ! !

Lees meer...
 
Cursus EHBO bij kinderongevallen

Aalden - In de bibliotheek van Aalden wordt op drie woensdagavonden op 17, 24 en 31 maart de cursus EHBO bij kinderongevallen gegeven. De aanvang is 19.30 uur. Voor ouders is het belangrijk om te weten welke gevaren er zijn voor kinderen en hoe ongelukjes voorkomen kunnen worden. Tijdens de cursus leren de deelnemers de belangrijkste handelingen en wordt er vooral veel onzekerheid weggenomen. De cursisten ontvangen jaarlijks een -vrijblijvende- uitnodiging voor een opfrisbijeenkomst. Kijk voor meer informatie of voor opgave op de site www.bibliotheekaalden.nl

Lees meer...
 
Fennie Kort in de bloemetjes gezet
Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van De Loozangers op 16 februari jl. werd Fennie Kort uit Zweeloo in de bloemetjes gezet in verband met het feit, dat ze reeds 25 jaar lid van het koor is. Fennie is sopraan en met name bij deze partij is het koor op zoek naar nieuwe leden. Natuurlijk zijn bij de andere partijen nieuwe leden ook van harte welkom !
De Loozangers neemt op 10 april a.s. mee aan de zangersdag in de Tamboer te Hoogeveen. Enige aanvulling bij de sopranen bij dit optreden is zeer gewenst. Dus, bent U sopraan en wilt U niet officieel lid worden, maar wel gedurende een kortere periode mee zingen, dan is dit een kans. Het koor repeteert elke dinsdagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in De Spil.
Lees meer...
 
Familie Musakadic : 'Aalden is nu ons thuis'

Sifeta Musakadic en haar zoons Vedad en Faris en dochter Aida beleefden in de zomer van 2009 een onvergetelijke vakantie. Het hechte gezin uit Aalden vierde ruim een maand lang vakantie in Sarajevo. De stad waar hun leven begon en waar ze nog elke dag in gedachten aanwezig zijn. In Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië Herzegovina, sloten ze tijdens hun bezoek familieleden en vrienden na jaren weer in hun armen. Tijdens de vakantie werden herinneringen opgehaald.
Lees meer...
 
Ton de Rooy is een druk baasje

Wat is uw leeftijd en wat is uw beroep? "Ik ben in 1945 geboren en woonde in Wijk bij Duurstede, in 1980 ben ik naar Drenthe verhuisd. Ik heb een dochter van 30 jaar en een vriendin met drie kinderen en vijf heerlijke kleinkinderen. Ik heb 45 jaar in de bouw gewerkt als onderhoudstimmerman. Nu ik al vijf jaar met de vut ben, heb ik het eigenlijk alleen maar drukker gekregen, dat heb ik echter zelf in de hand."

Lees meer...
 
Trots WJD krijgt Vrijwilligersprijs

'Jullie tonen het belang van vrijwilligerswerk aan en houden daarmee mede de samenleving draaiende.' Wijze woorden van staatssecretaris Jack de Vries van Defensie bij de uitreiking van de eerste CDA Coevorden vrijwilligersprijs aan de stichting Werkgroep Jongerendag (WJD). De organisatoren van het Sweelpop Festival kregen een bokaal als steun in de rug en waren zeer vereerd met de benoeming. De partij reikt de prijs vanaf heden jaarlijks uit aan een instantie of groep die zich in de gemeente sterk inzet voor vrijwilligerswerk.

Lees meer...
 
Derkje de Groot spreekt én schrijft uitmuntend Drents

Derkje de Groot spreekt en schrijft het Drents dialect op vloeiende wijze. In 2009 wist de inwoonster van Zweeloo zelfs het fameuze Drents Dictee op haar naam te schrijven. De nummer twee van 2008 maakte vorig jaar in het dictee in het Sliener dialect slechts acht fouten. Daarmee stak Derkje met kop en schouders uit boven het gemiddelde van 33 fouten. Dicteeschrijver en voorlezer Harm Dijkstra gebruikte de rijmvorm en veel oud-Drentse woorden in zijn tekst 'Aandere wereld'.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Volgende > Einde >>

Pagina 192 van 200

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Mieke Brinkhuis uit Aalden wilde zwaluwen graag te hulp schieten ...

...maar veelbelovend project staat in de ijskast. Mieke Brinkhuis lanceerde in 2020 het plan om een huiszwaluwentil in het dorp te plaatsen. “Het gaat niet zo goed met de zwa...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Achter vergane glorie bloeit iets heel moois op

Bouw zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen op voormalig Auto Mekkes-terrein in voorjaar 2022 van start. Aalden is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker....

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Uitbreiding ambulancezorg vanuit locatie Zweeloo

UMCG Ambulancezorg heeft de diensten van de ambulancepost in Zweeloo - die sinds 2020  gehuisvest is naast de brandweerkazerne - aanzienlijk uitgebreid. “We zijn hier gestart met een avonddienst van 15:...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto