Algemeen nieuws
Open dag AELDERMEENT Aalden
De gebruikersgroep De Aeldermeent heeft besloten om op woensdagmorgen 3 maart het mooie gebouw open te stellen voor het grote publiek. Tussen 09.00 en 12.00 uur kan iedereen een kijkje komen nemen in: O.b.s. De Anwende, C.b.s. De Schutse, de bibliotheek, de peuterspeelzaal en de tussen-/buitenschoolse opvang.
Lees meer...
 
Uniek jubileum van bloeiend horecabedrijf in Wezup

Vijf generaties Hegen zorgen al 175 jaar voor kwaliteit en gastvrijheid

Bedrijven die 175 jaar bestaan zijn een zeldzaamheid. Zeker als ze ook nog altijd door één en dezelfde familie worden gerund. Eén van die zeldzaamheden is het café in Wezup van de familie Hegen. Al liefst vijf generaties lang ging dit café van vader op zoon. Een uniek gebeuren! Stichter Willem Hegen kon in 1835, toen hij een huiskamercafé begon, nooit vermoeden dat zijn nakomelingen deze zaak verder zouden uitbouwen tot een toonaangevend en klasserijk bedrijf. Afgelopen zaterdag hield het jubilerend cafébedrijf een open huis. Belangstellenden konden een kijkje nemen in het prachtig gerenoveerde etablissement.

Lees meer...
 
Slipjacht Zweeloo afgelast

De kogel is door de kerk, maar helaas is het geen goed bericht voor de liefhebbers van de Slipjacht in Zweeloo, die voor woensdag 17 februari gepland stond. De weersomstandigheden zijn te slecht om dit unieke 'jachtfestijn' door te laten gaan. Het organisatiecomité in Zweeloo restte daarom niets anders dan de jacht af te gelasten. Geprobeerd wordt om de slipjacht volgende week woensdag te laten plaatsvinden, maar volgens mede-organisator Joop Timmer is dat nog twijfelachtig en van een aantal factoren afhankelijk.

Lees meer...
 
Boomverzorger uit Zweeloo 'timmert' aan de weg

Joop 'doe jij de bomen maar....!

Paarden, voetbal, Folk Veur Volk, brandweerman en toch vooral ook bomen. Het zijn de grootste passies van Joop Timmer. Organiseren is zijn stiel. En wat dat organiseren betreft, laat dat maar aan Timmer over. Met zijn slogan 'Boom Vellen, Joop Bellen' veroverde de inwoner van Zweeloo in korte tijd een behoorlijk gerenommeerd klantenbestand, tot zelfs ver over de provinciegrenzen heen. Alle reden voor een gesprek met de gediplomeerd boomverzorger.

Lees meer...
 
De Spil schenkt piano aan De Korenhof

Stichting De Spil heeft onlangs een piano cadeau gedaan aan ouderencentrum De Korenhof. Voorzitter Bob Duste van het dorpshuis legt het hoe en waarom uit: "De vaste bezoekers en gebruikers van dorpshuis De Spil weten niet beter dat er in de grote zaal voor het podium een piano staat. Tijdens uitvoeringen en optredens werd de piano gebruikt. Daarnaast tijdens de bijeenkomsten van het kerkkoor en door de docenten van de muziekschool.

 

Lees meer...
 
Statiegeldactie voor Haïti groot succes : 1.500 euro !

De statiegeldactie van de drie basisscholen De Anwende, De Schutse en De Smeltkroes uit Aalden voor het zwaar getroffen Haïti is een doorslaand succes geworden. Maandagmiddag onthulden leerlingen van de basisscholen een cheque van liefst 1.500 euro en dat verrassend hoog bedrag leverde uiteraard een ferm applaus op. Zelf zamelden de leerlingen 750 euro aan statiegeldflessen in en dat bedrag werd spontaan door COOP supermarkt verdubbeld.

Lees meer...
 
Mental-coach Lizette Jensch uit Meppen haakt in op groeimarkt

‘Coaching is investeren in jezelf’

 

De trend is gezet: steeds meer mensen kiezen voor een persoonlijk coach. Ze zien coaching 'als investeren in jezelf, net als sporten en gezond eten.’ Lizette Jensch uit het Drentse Meppen kan die nieuwe trend klip en klaar bevestigen. De mental-coach startte begin 2006 niet geheel toevallig een eigen praktijk voor coaching. ‘Het is een echte groeimarkt’, zegt ze onomwonden. De cijfers bevestigen dat aan alle kanten, want uit recent onderzoek blijkt dat bijna 85 procent van werkend Nederland denkt dat je van coaching beter gaat presteren.

Lees meer...
 
Waardering voor ondernemerschap Albert en Geja Hilbrands

 

Kijkboerderij 'De Drentse Hoeve' in Wezup een toeristische attractie van formaat

Een uitgebreid kijkje in de stal, tussen de koeien en de kalveren. In het hart van de boerderij, waar een melkrobot onverstoorbaar 24 per uur per dag actief is om de koeien te melken. Met uitzicht op de weilanden met grazende koeien, die gelukkig nog een groot deel van het jaar buiten lopen. Het is buitengewoon platteland in optima forma. Eén ding is dan ook zeker: met de komst van de kaas-kijkboerderij 'De Drentse Hoeve' aan de Wezuperstraat 20 in Wezup is de regio een toeristische attractie rijker.

Lees meer...
 
'Wijkagent zorgt voor veiligheid en leefbaarheid'

Het eerste aanspreekpunt voor leefbaarheid en veiligheid in de wijken en de dorpen van de gemeente Coevorden. Het oor en het oog van de politie op plaatsen waar de problemen ontstaan. Kort en bondig is dat het voornaamste takenpakket van de wijkagenten. Zij vormen de eerste schakel in de veiligheid en een leefbare samenleving. Op deze website een nadere kennismaking met het werk van de wijkagenten in de gemeente Coevorden. En in het bijzonder met Hans Bonhof, onder meer verantwoordelijk voor de regio Zweeloo.

Lees meer...
 
Prachtige nieuwe salon 'Haarmode De Baander'

Haarmode De Baander is verhuisd van de lokatie aan de Baander in Aalden naar de fraaie woonboerderij aan het Klooster 27 in Zweeloo. Eigenaresse Alma Taekema-Kerkdijk is blij met het nieuwe en ruime onderkomen. 'Een droom komt uit, want ik heb hier veel meer mogelijkheden.'

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Volgende > Einde >>

Pagina 193 van 200

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Mieke Brinkhuis uit Aalden wilde zwaluwen graag te hulp schieten ...

...maar veelbelovend project staat in de ijskast. Mieke Brinkhuis lanceerde in 2020 het plan om een huiszwaluwentil in het dorp te plaatsen. “Het gaat niet zo goed met de zwa...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Achter vergane glorie bloeit iets heel moois op

Bouw zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen op voormalig Auto Mekkes-terrein in voorjaar 2022 van start. Aalden is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker....

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Uitbreiding ambulancezorg vanuit locatie Zweeloo

UMCG Ambulancezorg heeft de diensten van de ambulancepost in Zweeloo - die sinds 2020  gehuisvest is naast de brandweerkazerne - aanzienlijk uitgebreid. “We zijn hier gestart met een avonddienst van 15:...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto