Algemeen nieuws
Meest bijzonder en markant bankje van Zweeloo.......

Waterschapsbank 'bij brug over stroompje' straalt robuustheid uit

In onze Zweeler dorpen staan veel banken; gewone, eenvoudige banken waarop het even goed uitrusten is. Eén bank springt er echter uit; de Waterschapsbank aan het eind van de Hoofdstraat bij de brug over de Aalderstroom. Vanaf de bank heeft men een mooi uitzicht op het beekdal.

Lees meer...
 
Toekenningen Dorpsbudget Aalden 2020/2021

Er is 1.029 x gestemd. Op 1,7 aanvragen per keer.

Lees meer...
 
70-plussers laten licht schijnen over gang naar stembus

Marijke, Patty en Grietje vastberaden over komende verkiezingen: “We gaan hoe dan ook stemmen”. Uit een peiling van de ouderenbond ANBO blijkt dat ongeveer een derde van de 70 plussers van plan is om per post te gaan stemmen. De vraag is: hoe is dat in Zweeloo en omstreken? Hiervoor peilde ons nieuw redactielid Martine Ponstein de stemming bij een aantal betrokkenen.

Lees meer...
 
Corona maakte afstuderen zeer uitdagend ......

... maar Marthe Efftink (24) worstelde zich er knap doorheen Zelfs diploma-uitreiking gaat komende donderdag online…….én heimwee naar Japan…
Voor HBO-studente Marthe Efftink was het een heel vreemd gevoel om af te studeren in deze tijd, waarin ze vooral was aangewezen op digitaal contact.

Lees meer...
 
Miranda Renting deed donderdag ...
... als stil protest het licht in haar kapsalon en schoonheidssalon aan: "Het gaat echt slecht nu .... en gelukkig kunnen we 2 maart weer volop aan het werk".
Lees meer...
 
Zweeler over Ver : Menno en Albertje Heeling

Menno (59) en Albertje (63) Heeling helemaal gesetteld op Grieks eiland. “Onze droom is uitgekomen, maar wel met vallen en opstaan”. Menno en Albertje Heeling verruilden in 2005 hun drukke leven in Aalden voor wat ze écht wilden: wonen en genieten op het zonovergoten Zakynthos.De bloem van alle Griekse eilanden.

Lees meer...
 
De lente komt er aan……!

De vogels zingen in het ochtendgloren al het hoogste lied, en in de tuinen zijn alle tekenen van een ontluikende lente aanwezig. Afgelopen dagen liep de temperatuur in de Zweeler dorpen regelmatig op tot een graad of zestien! Een verschil van dag en nacht bij vorige week, met diepvriestemperaturen tot wel - 15.

Lees meer...
 
Wilde Peter

Van de vos Reynaerde. Dit mooie roodharige roofdier staat al eeuwenlang niet al te best bekend. De vos is volgens de verhalen sluw, gemeen en eigenlijk niks anders dan een kippendief. Gelukkig is het beeld tegenwoordig een stuk beter.

Lees meer...
 
Van Ver naar Zweeloo: Jeannette Hachmang (57)

‘Ik verhuisde net voor de eerste lockdown naar Aalden’. Uitgerekend op de dag van de eerste lockdown, in maart 2020, verhuisde Jeannette Hachmang naar Aalden.

Lees meer...
 
Nieuwe medewerkers Huisartsenpraktijk Zweeloo stellen zich voor

Huisartsenpraktijk Zweeloo: een deskundig team van zorgverleners. Goede en laagdrempelige huisartsenzorg, daar zet Huisartsenpraktijk Zweeloo zich al vele jaren voor in.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 189

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Darling-Dog-Store heeft eigen Dierenhoekje bij Creannetta

Thalita Daling van Darling-Dog-Store in Zwiggelte heeft sinds afgelopen week haar eigen Darling Dierenhoekje in het winkelpand van Creannetta aan de Aelderstraat 44. “Voor mij super spannend en een nieuw avo...

dinsdag, 11 mei 2021

Lees verder

Jan en Hanna: echtpaar op wie leeftijd geen vat krijgt

Diamanten bruidspaar Dolfing verrast door muzikaal optreden buren. Jan en Hanna Dolfing uit Zweeloo werden maandag behoorlijk verrast. Eerst met een feestelijk versierde woning, veel felicitaties en in de middag kwam lo...

dinsdag, 11 mei 2021

Lees verder

Activiteit Hemelvaartsdag PKN Aalden

Namens de kerk van Aalden hebben Hilly Popken en Anke Kamman iets georganiseerd op Hemelvaartsdag. “We deden het wel vaker, maar de laatste jaren gebeurde het niet meer,” aldus de beide v...

dinsdag, 11 mei 2021

Lees verder
Willekeurige foto