Kunst en cultuur
Openluchtspelcommissie Zweeloo maakt van nood een deugd
Alles weer spik en span voor nieuwe voorstellingen in 2022. De nood van de openluchtspelcommissie is, zoals voor zoveel kunst- en cultuurorganisaties in de coronaperiode: geen mogelijkheden te doen wat - al sinds 1958! - gedaan wordt: een toneelvoorstelling aanbieden, in de open lucht, in het theater aan de Aelder Hooghe.
Lees meer...
 
Verrassing voor Cees Roubos

Afgelopen zaterdagmiddag reed een aantal auto’s met mede-gemeenteleden van de Ned. Herv. Kerk in Zweeloo naar Havelte waar onze vaste organist Cees Roubos het door hem bedachte Chamadron bespeelde.

Lees meer...
 
Verbonden… gezamenlijk… solidair… en… verenigd

Ons aller bijdragen aan hét lied…

Lied Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe 2021 –2022

Lees meer...
 
Jaarlijkse 'plein air' schilderdag

40 Schilders in en om Zweeloo. Op zaterdag 11 september vindt de jaarlijkse buitenschilderdag van Tourist Info Zweeloo plaats. 40 Schilders zijn tussen 10.30 en 14.30 uur op meerdere locaties in en om Zweeloo aan het werk.

Lees meer...
 
Sweelpop Festival viert samen met Noordpool Orkest ...

... 40-jarig bestaan op 19 augustus 2022. De gemeente Coevorden is vanaf eind augustus 2021 tot en met eind 2022 culturele gemeente van de provincie Drenthe. Wat geweldig dat Sweelpop dan ook net in dat jaar haar 40ste verjaardag viert, geeft Roelie Lubbers projectleider Coevorden Culturele Gemeente aan.

Lees meer...
 
Officiële opening Cultureel jaar!

Aanstaande zaterdag 28 augustus start het Culturele jaar van de gemeente Coevorden. Met een rondrit door de hele gemeente haalt wethouder cultuur Jeroen Huizing bijdragen van de dorpen op.

Lees meer...
 
Cabriobusmet bobo's en Hemmeltied

langs alle dorpen gemeente Coevorden.  - De opening van het jaar dat Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe is -  Ter opfrissing van ons aller geheugen: 2022 is Coevorden Culturele Gemeente. Voor de organisatie van allerlei culturele evenementen en activiteiten is een kerngroep ingesteld, met Roelie Lubbers uit Noord Sleen als voorzitter.

Lees meer...
 
Overzichtstentoonstelling Kerkje van Zweeloo

Inspiratiebron door de eeuwen heen… Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo organiseert vanaf zaterdag 21 augustus t/m 12 september een overzichtstentoonstelling met werken van het 13e-eeuwse kerkje van Zweeloo.
Bron hiervoor is de online kunstcollectie van de stichting waarop bijna 300 schilderijen van Zweeloo en omgeving staan die gemaakt zijn door ruim 125 schilders.

Lees meer...
 
Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op zaterdag 21 augustus organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen.

Lees meer...
 
Sweelpop voor tweede achtereenvolgende keer afgelast:
 “We blijven positief. De focus is nu volledig gericht op het 40-jarig bestaan in 2022. Dan gaan we extra uitpakken!”

Afgelopen week is de wereld van het Sweelpop-bestuur wederom op z'n kop gezet, de 39e editie wordt verplaatst naar volgend jaar.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 106

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Sinterklaasfeest

Wauw! Jongens en Meisjes wat is het een spetterend en geslaagd Sweeler Sinterklaasfeest geweest afgelopen zaterdag. Ik heb veel kinderen ontmoet en wat hebben we een plezier gehad. Ik wil de ...

dinsdag, 23 november 2021

Lees verder

Het Sweeler Sinterklaasfeest

Hallo Jongens en Meisjes! Eindelijk gaan we elkaar weer zien! Op zaterdag 20 november komen Sinterklaas en zijn Pieten een feestje vieren in Zweeloo. Natuurlijk vinden wij het leuk om jul...

dinsdag, 16 november 2021

Lees verder

Duo-expositie van viltwerken en schilderijen

Op uitnodiging van kunstenaarsdorp Zweeloo exposeren Henk Eefting uit Echten (olieverf schilderijen) en Peter en Corina van der Weerden uit Aalden (viltwerken) in de KunstenaarsHerberg in Zwe...

dinsdag, 16 november 2021

Lees verder
Willekeurige foto