Kunst en cultuur
Sweelpop voor tweede achtereenvolgende keer afgelast:
 “We blijven positief. De focus is nu volledig gericht op het 40-jarig bestaan in 2022. Dan gaan we extra uitpakken!”

Afgelopen week is de wereld van het Sweelpop-bestuur wederom op z'n kop gezet, de 39e editie wordt verplaatst naar volgend jaar.

Lees meer...
 
Annulering Sweelpop 2021

Ondanks laatste hoop kort geding Sweelpop 2021 afgelast. Helaas is het kort geding van ID&T tegen de overheid niet doorgezet, wat inhoudt dat Sweelpop 2021 niet doorgaat.

Lees meer...
 
Sweelpop op 20 augustus onder 'strikte voorwaarden' mogelijk;
... organisatie moet nog knoop doorhakken of het haalbaar is. Voorzitter Mark Nijenbanning : “Spanning is om te snijden”. Sweelpop 2021 is onder strikte voorwaarden mogelijk. Het stichtingsbestuur kwam maandagavond bijeen om de haalbaarheid van het popevenement op vrijdag 20 augustus te toetsen.
Lees meer...
 
Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 11 augustus organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen.

Lees meer...
 
Op zoek naar schilderijen van het kerkje ...

Kerkje van Sweel: inspiratiebron door de eeuwen heen… Heeft u een schilderij of tekening van het kerkje van Zweeloo in huis? Dan wil stichting kunstenaarsdorp dat graag voor zes weken in bruikleen tentoonstellen bij een overzichtsexpositie in de kunstenaarsherberg.

Lees meer...
 
Tentoonstelling en fietsroutes Gezichten van de Bevrijding

Op vijf locaties zijn in de gemeente Coevorden tot en met augustus 2021 tijdelijke tentoonstellingen geopend waar de Gezichten van de Bevrijding getoond worden.

Lees meer...
 
Happen en Grappen smaakt naar meer!

Een avond vol gezelligheid en cabaret bij Grand Café LiBo. Wie omstreeks 13.00 uur door de Aelderstraat reed had nog niet in de gaten dat er iets bijzonders te gebeuren stond, maar anderhalf uur later stond er een heus podium voor een avond vol gezelligheid en cabaret. In samenwerking met Theater Hofpoort organiseerde Grand Café Libo de eerste ‘Happen en Grappen’.

Lees meer...
 
59e editie Zweeler Palet
Annet Hamster en Harry Schomaker exposeren tijdens 59e editie Zweeler Palet. Het Zweeler Palet organiseert van 24 juli tot en met 22 augustus 2021 een expositie in de kerk van Zweeloo. De kunstenaars zijn Annet Hamster uit Assen met keramisch werk en Harry Schomaker uit Ter Apel met schilderijen (werkmantechnieken).
Lees meer...
 
Historische Vereniging Zweeloo;

Nieuwe leden welkom! Sinds het uitbreken van de Corona-epidemie ligt het verenigingsleven zo goed als stil, een gegeven waar vrijwel alle verenigingen noodgedwongen mee te maken hebben gekregen helaas. Uiteraard geldt dit ook voor de Historische Vereniging Zweeloo ( hierna te noemen HVZ).

Lees meer...
 
Buitenschilderdag in Zweeloo

‘Plein Air’ schilderen in en om het karakteristieke  Zweeloo. Op zaterdag 11 september vindt de jaarlijkse buiten schilder dag van Tourist Info Aalden/Zweeloo plaats i.s.m. Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 106

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Henk-Jan Tangenberg brengt ...

... oude piratenhit als kerstsingle. "De Zilveren Ster‘’ zo heet de nieuwe kerstsingle van Henk-Jan Tan...

dinsdag, 30 november 2021

Lees verder

Sinterklaasfeest

Wauw! Jongens en Meisjes wat is het een spetterend en geslaagd Sweeler Sinterklaasfeest geweest afgelopen zaterdag. Ik heb veel kinderen ontmoet en wat hebben we een plezier gehad. Ik wil de ...

dinsdag, 23 november 2021

Lees verder

Het Sweeler Sinterklaasfeest

Hallo Jongens en Meisjes! Eindelijk gaan we elkaar weer zien! Op zaterdag 20 november komen Sinterklaas en zijn Pieten een feestje vieren in Zweeloo. Natuurlijk vinden wij het leuk om jul...

dinsdag, 16 november 2021

Lees verder
Willekeurige foto