Kunst en cultuur
Theo Bruinsma in sas met try-out 'Heuren waj Begriept'

Met de theatervoorstelling 'Heuren waj Begriept' maken de entertainers Theo Bruinsma uit Aalden en Erik Bentum uit Stadskanaal op zaterdag 7 mei tijdens een try-out in De Deel in Sleen hun theaterdebuut. 'Heuren waj Begriept' is een voorstelling waar muziek en verhalen centraal staan. Theo en Erik vertellen enthousiast over hun nieuwe theaterproductie.

'De voorstelling gaat over het verlangen om ´thuis´ te komen. De verhalen en de teksten spreken voor zichzelf. Dit geldt ook voor de liedjes. Samen vormen ze een raamwerk waarin het thema ´losloaten en deurgoan´ als een rode draad het geheel verbindt. Dit alles in het Drents dialect.

 

Lees meer...
 
Een rondje De Klencke met de Gazelle

’t Is deze zaterdag een van de eerste mooie dagen van de lente. We fietsen langs het grote Zuidenveldterrein aan de Burg. Tonkenstraat richting Benneveld. We zijn geen kenner, maar zo op het oog ligt het terrein er mooi bij. In de Stroeten gaan we rechtsaf de zandweg op naar de visvijver met aan onze rechterkant het natuurgebied De Klencke. Vrije wandeling op wegen en paden lezen we op een bordje. Da’s mooi, maar blijkbaar niet overal volgens het bordje iets verderop: kwetsbaar natuurgebied, geen toegang.

Lees meer...
 
Palmhaan 2011

Op zaterdag 16 april j.l. organiseerde de WVA wederom Palmhaantje. Dit jaar in een ander jasje. Om 14.00 uur kwamen de kinderen van groep 1 naar de Korenhof en de groepen 2, 3 en 4 maakten hun palmhaanstok in de Drieklank.  We waren erg blij met de opkomst van veel vrijwilligers. Mede omdat de werkgroep nog  uit 4 mensen bestaat en ze op zoek zijn naar nieuwe werkgroepleden om volgend jaar weer Palmhaantje e.d. te kunnen organiseren

Lees meer...
 
Dorpswandeling Kunstenaarsdorp Zweeloo

Eeuwenoud Zweeloo" is de naam van deze unieke dorpswandeling o.l.v. een gids. Zweeloo kent een boeiende cultuurhistorie en er is veel over te vertellen en waar te nemen. Dit eeuwenoude brinkdorp heeft karakteristiek prachtige boerderijen en schuren. De wandeling staat gepland op woensdag 4 mei om 14.00 uur. Aanmelden tot 11.00 uur bij het TIP kantoor in Zweeloo, Hoofdstraat 8. Tel: 0591-372299. De wandeling duurt. 2.5 uur en gaat langs historische monumenten en door een uniek natuurgebied. Start TIP kantoor. Kosten: Volwassenen € 4.00 p.p.  De wandeling gaat door bij voldoende deelname. Meer info: TIP Zweeloo

 
Natuur kunst of Kunstige natuur

Op de Marsstukken staat een zeer aparte boom. De takken zijn zodanig vergroeid dat er een vrouwenfiguur in het midden staat die met de handen naar boven rijkt.  Dit kunstwerk is puur natuur, er is geen mensenhand aan te pas gekomen bij het tot stand komen van het vrouwenfiguur.

Lees meer...
 
Medewerker Toeristische Informatie Magisch Drenthe m/v

Zoekt u een veelzijdige, inspirerende en professionele werkomgeving? Werken bij een van Toeristisiche Informatiepunten ( TIP’s ) van de gemeente Coevorden betekent werken in een moderne en dynamische werkomgeving.
Wilt u gasten echt van dienst zijn? Bij de TIP’s staat gastheerschap centraal. Belangrijk is dat u het leuk vindt om met mensen om te gaan en hen weet te inspireren met de couleur locale. U weet gasten echt te verrassen met leuke en bijzondere ervaringen.
Bent u enthousiast en nieuwsgierig? Weet u het “wow-gevoel” bij gasten te creëren door nét dat beetje extra aan mogelijkheden te bieden? Dan past de TIP werkomgeving bij U!

 

 

Lees meer...
 
Vele antiekemotorfietsen van 80 jaar en ouder te zien in Aalden

Zaterdag 16 april wordt voor de vierde achtereenvolgende keer de veteranentoertocht Rondom Gees georganiseerd. Dat is een motorrit voor antiekemotorfietsen van 80 jaar en ouder. De deelnemers starten omstreeks half tien in tweetallen vanaf de parkeerplaats naast Pluspunt in Gees, waarbij de oudste motoren het eerst vertrekken.

Voor de toeschouwer is het alsof er een rijdend museum voorbij trekt. Behalve de motoren, die er zo authentiek mogelijk uitzien, trekken veel rijders bijpassende kleding aan, zoals pofbroeken en pothelmen. In totaal zullen er ruim zestig veteranen aan de start verschijnen, de oudste bijna 110 jaar oud!

 

Lees meer...
 
Enthousiaste zanger(essen)s in N.H. kerk.

Op uitnodiging van Sweel Cultureel traden zondag 3 april twee koren op in het kerkje in Zweeloo. Oorspronkelijk zou het kamerkoor Tourdion optreden, maar door ziekte van de dirigente kon dit niet doorgaan. Sweel Cultureel had in de Koren HEM en

All Flavours (alle smaken, dus voor elk wat wils) heel goede vervangers gevonden.

De zangers van HEM komen uit Oosterhesselen en omgeving, wat betekent dat er een flink aantal uit Aalden, Zweeloo en Meppen komt. Onder leiding van Jan Kruimink zong het koor onder meer ‘Avond’ van Boudewijn de Groot en ‘Evelien’ van Harm Dijkstra. Jan Kruimink had alle arrangementen van de liedjes gemaakt en het laatste nummer van het eerste deel ‘Stierengevecht’ ook zelf geschreven. Ina Kunstman begeleidde enkele nummers op de piano en ook Jan speelde soms mee op accordeon.

Lees meer...
 
NBvP afd. Zweeloo

afd. Zweeloo

Maandag 4 april  komt de heer Abel uit Beilen met "Huus van de Taol"onze maandelijkse afdelingsavond opluisteren.
Het belooft een gezellige en luisterrijke avond te worden. Naast onze leden bieden wij ook gasten aan om van deze speciale avond te komen genieten.
Plaats van samenkomst "De Drieklank", Kerkstraat te Aalden.
De zaal is open vanaf 19.30 uur.
De kosten zijn ? 3,50 voor de koffie of thee of ander drankje.

 

Lees meer...
 
Zondag 3 april optreden HEM en All Flavours

Zweeloo - Mannenpopkoor HEM geeft op zondag 3 april samen met zangkoor All Flavours een concert in het kerkje van Zweeloo. De voorstelling wordt georganiseerd door Sweel Cultureel en begint om 15.00 uur. Het geplande concert van Tourdion komt hiermee te vervallen.

Het Hesseler Eerste Mannenkoor (HEM) bestaat uit zeventien zangers en wordt geleid door Jan Kruimink. Vorig jaar vierde HEM met een groot concert in De Muzeval in Emmen het tienjarig jubileum. HEM kent een veelzijdig repertoire met tal van populaire zangnummers. All Flavours uit Enschede bestaat uit zestien enthousiastelingen in de leeftijdscategorie variërend van ongeveer 21 tot 45 jaar. De meeste leden hebben ruime ervaring in eerdere zanggroepen, bandjes en koren.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Volgende > Einde >>

Pagina 92 van 101

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Brinkenexpositie weer tentoongesteld

Zweeloo, 4 mei 2021. Vanaf deze maand tot eind oktober is de Brinkenexpositie weer te bezichtigen. De buiten-expositie bestaat uit 19 grote panelen met elk een schilderij dat in de omg...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Vragenlijst beleving Prinses van Zweeloo

Beste lezer, Wij zijn twee studentes die momenteel bezig zijn met hun afstudeeronderzoek voor Stichting Geopark de Hondsrug vanuit hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Voor dit afstudeeronderzoek meten wij de ...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder

Theater Hofpoort

Theater Hofpoort doet mee aan unieke voorstelling Martijn Kardol. Theater Hofpoort doet mee aan een unieke samenwerking tussen een groot aantal theaters in het lan...

woensdag, 7 april 2021

Lees verder
Willekeurige foto