Zweeloo Digitaal
Nieuws
Cultuurhistorische wandeling

Op woensdag 10 augustus organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een dertiende eeuws kerkje, de Waog en voormalige opgravingslocaties. Ook loopt u door natuurgebieden en over de prachtige brink in Oud-Aalden.

Lees meer...
 
Cultuurhistorische wandeling

Op woensdag 27 juli organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een dertiende eeuws kerkje, de Waog en voormalige opgravingslocaties. Ook loopt u door natuurgebieden en over de prachtige brink in Oud-Aalden.

Lees meer...
 
Frank Braakhuis en Sandra Brökling zijn de nieuwe uitbaters van Camping van Veen in Wezuperbrug.

Dit vrolijke en praatgrage stel hebben in juli vorig jaar de camping overgenomen van Bart en Grietje van Veen. Bart en Grietje hebben samen gedurende 30 jaar op deze camping de scepter gezwaaid. Zij hebben zich, na de overname, gevestigd in Dalen.

Lees meer...
 
VTRB opent nieuwe aanvraagronde voor het verkrijgen van een financiële bijdrage

De Vereniging Toeristisch Recreatief Belang (VTRB, voorheen VVV) heeft nog geld beschikbaar voor toeristische, recreatieve projecten voor de gemeenschap van Zweeloo en omliggende dorpen (de voormalige gemeente Zweeloo).

Lees meer...
 
Duizenden mensen nemen kijkje op 'winterse' Kerstmarkt
Van vrijdag tot en met zondagmiddag was Wezup weer in een schitterende kerst-ambiance getooid. Het is een sfeervolle tijd van gezellig samenzijn en tradities. Dat beeld werd op de sfeerrijke Wezuper kerstmarkt weer subliem voor het voetlicht gebracht. Tot ver buiten de grenzen van de regio is de kerstmarkt van Wezup gekend en geliefd. Ook dit jaar bracht het evenement weer ettelijke duizenden mensen op de been. De straten en steegjes in het dorp waren drie dagen lang een oase van sfeervolle marktkramen en feestelijke muzikale klanken. Meer dan zestig standhouders waren verantwoordelijk voor een uitgebreid aanbod aan mooie en originele kerstcadeaus. De organiserende Stichting Kerstmarkt Wezup heeft er samen met de inwoners weer een fantastisch feest van gemaakt. De bezoekers konden in Wezup al het échte kerstgevoel beleven. Wezup bruiste van een bijzonder stemmige kerstsfeer, waarbij tal van boerderijen, schuren en stallen het decor vormden van veel kerstsnuisterijen en entertainment. De route was ’s avonds fraai gemarkeerd met vele honderden waxinelichten. Voor de tweede achtereenvolgende keer was er een thema verbonden aan de Markt: dit jaar koos men voor Winterse Taferelen.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 2
Willekeurige foto